SharePoint By Yagya Shree

Posts Tagged ‘subsite

SharePoint, WSS & MOSS: Inheretance permission and breaking the permission

leave a comment »


ISSUE:
=======
== We have a SharePoint site

== We created a new SharePoint site with unique permissions

== We Went to site permission of this site and added user with [READ] permission.

== We went to document library settings now ==> Clicked on permission for this document library –> and added the user there

== When we inherit the permission ==> it works fine

== but after breaking the inheritance also we are able to browse the shared documents wherein we are supposed to get access denied.

== That means users could view parts of their SharePoint website when the user does not have access to the site/list.

RESOLUTION:
===========
== Enabled the Anonymous access on the web application level

== Went to the settings of top level site to see how Anonymous access was enables

== Found that Anonymous access was enabled for entire site

== Change it to “nothing” and disabled the Anonymous access .

== Disable the Anonymous access from the web application level

== Checke the issue and it should working as expected.

Written by Yagyashree

July 3, 2009 at 2:37 am

“File Not Found” error message accessing main page after enabling custom feature on site collection

leave a comment »


ISSUE:

——–

àAfter enabling the feature customer was unable to access the main page of the site and got error message “File Not Found”

àYou are facing the same issue when he browse the site actions–site settings, “Master Pages” & “Web Parts”
àYou are able to browse the top level site collection http://sps03.shorturl.com/ main page without any error message

àYou are also able to browse “Sites & Workspaces” beneath the http://sps03.shorturl.com/sites/yagyashree
àYou are using OOB Master Page. A summary of the solution is detailed below.

 

 Cause

——–

à Users have tried to enable a custom feature on this site collection

 

Resolution

————-

à Open the SharePoint site http://sps03.shorturl.com/sites/yagyashree in SharePoint Designer 2007
à Opened the subsite under this site
à Copy the default.master from the subsite

à Renamed the original default.master to default.old

à Paste the copy from subsite

à Right Click on new default.master and choose “Make this as new default.master

à Save the changes

à Open the site and it should be working fine
àCheck the site actions–site settings and check the “master pages” & “web parts”, they should be coming up fine

Written by Yagyashree

April 8, 2009 at 12:09 am

Posted in sharepoint

Tagged with , , , , , , , , , , , ,

%d bloggers like this: